Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Υδατοφράκτης Γερμασόγειας - Λεμεσός (φώτο) / Germasoyias Dam - Limassol (photos)


Ο Υδατοφράκτης Γερμασόγειας κατασκευάστηκε το 1968 πάνω στον ποταμό Άμαθο, στην περιοχή που ενώνονται οι δύο παραπόταμοι του - το Αργάκι του Μοναστηριού και το Αργάκι της Παπούτσας.

Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες φίλους του ψαρέματος, αλλά και διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων με ποιο σύνηθες το κανό, αφού εκεί προπονούνται ολόχρονα όλα τα αντίστοιχα τμήματα των Ναυτικών Ομίλων της Κύπρου, ενώ παράλληλα γίνονται Παγκύπριοι και Διεθνείς Αγώνες.



Γύρω από το φράκτη δημιουργήθηκαν "μονοπάτια" της φύσης, με πάρα πολύ όμορφες διαδρομές. Το καλύτερο μονοπάτι είναι το μονοπάτι κυπαρίσσια, με περίπου 11 χιλιόμετρα μήκος. Το μονοπάτι χωρίζεται σε δύο διαδρομές που η κάθε μια καταλήγει σε διαφορετικό μέρος. 

Στην περίμετρο του υδατοφράκτη δημιουργήθηκε υδρόβιο περιβάλλον με πλούσια χλωρίδα, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα και της άνοιξης, να απολαύσει τον περίπατο του μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, θαυμάζοντας παράλληλα και τα διάφορα υδρόβια πουλιά που μεταναστεύουν εκεί τους ζεστούς μήνες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου