Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Υδατοφράκτης Πολεμιδιών - Λεμεσός (φώτο) / Polemidia Dam - Limassol (photos)


Ο φράκτης των Πολεμιδιών, ο «γέρος» των φραγμάτων της Κύπρου (έτος ολοκλήρωσης 1965) όπως λέγεται, θεωρείται ένα από τα παλαιότερα φράγματα του νησιού. Κτισμένο στην πορεία του ποταμού Γαρύλλη, έχει τη δυνατότητα συσσώρευσης 3.440.000 κυβικών μέτρων νερού, ενώ πρόκειται για ένα χωμάτινο φράγμα, με τον υπερχειλιστή του να φθάνει τα 45 μέτρα ύψος.

Η περιοχή που βρίσκεται αποτελείται από ήπιους και χαμηλούς λόφους, που στην ολότητά τους καλύπτονται από χαμηλή βλάστηση και θάμνους, γεγονός που δένει απόλυτα με τη λίμνη που δημιουργεί το φράγμα.

Στην ανατολική όχθη της λίμνης υπάρχουν εγκαταστάσεις και υποδομές για θαλάσσια σπορ, παρόλο που σχετική προειδοποιητική πινακίδα αναγράφει το αντίθετο. Γι’ αυτό είναι καλύτερα όσοι θελήσουν να ασχοληθούν με θαλάσσια σπορ εντός του φράγματος, να αποταθούν στις υπηρεσίες του δήμου για πληροφόρηση.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που συνήθως η στάθμη του νερού είναι χαμηλότερη, ο επισκέπτης μπορεί να κατέβει με ξύλινη σκάλα και στη συνέχεια με τσιμεντένια, στο σημείο όπου οι μικρές βάρκες επιβιβάζουν και αποβιβάζουν τους λάτρεις της βαρκάδας και να απολαύσει μια υπέροχή βόλτα, στα νερά του φράγματος.


Δείτε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου